KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

O potravinové soběstačnosti – PREZIDENT AK ČR

11/05/20

Zdeněk Jandejsek upozorňuje, že soběstačnost České republiky ve výrobě vepřového masa se pohybuje mezi 36 až 38 procenty, u drůbežího je to 55 procent, u vajíček 60 procent a u mléka kolem 90 procent.


O POTRAVINOVÉ SOBĚSTAČNOSTI PREZIDENT AK ČR

11. 05. 2020


Zdeněk Jandejsek upozorňuje, že soběstačnost České republiky ve výrobě vepřového masa se pohybuje mezi 36 až 38 procenty, u drůbežího je to 55 procent, u vajíček 60 procent a u mléka kolem 90 procent. A to v současné době, kdy můžeme zabezpečovat soběstačnost v základních potravinách mírného pásma bez jakýchkoliv vlivů na krajinu, ovzduší, či vodu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pandemie-koronaviru-ukazala-jak-nebezpecna-muze-byt-zavislost-na-dovozu-potravin-Nasi-zemedelci-patri-k-nejlepsim-v-Evrope-rika-sef-Agrarni-komory-CR-Zdenek-Jandejsek-623227

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.