Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016
Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016 Příbram, 30. března 2016 – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 28 výrobců. O logo soutěžily v […]
Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016
Příbram, 30. března 2016 – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 28 výrobců. O logo soutěžily v osmi kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 21 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované.
Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Středočeská Regionální potravina 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:
Kategorie: Výrobek a výrobce:
Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas – PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM, Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o.
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – SALÁM S PEPŘEM, VLAMEXA s.r.o.
Sýry včetně tvarohu – ZRAJÍCÍ SÝR, Martin Homola
Mléčné výrobky ostatní – Nevyhlášeno
Pekařské výrobky včetně těstovin – CVRČOVICKÝ CHLÉB, CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek – ŠVESTKOVÝ ŘEZ, ISŠ Jesenice
Alkoholické a nealkoholické nápoje – BOHEMIA MOŠT – JABLEČNÝ, Bohemia Apple, družstvo
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – BŘEŽANSKÝ MALINOVÝ DŽEM, Berry servis, s.r.o.
Ostatní – MED MEDOVICOVÝ LESNÍ, Jana Vonšovská
Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ing. Gabriela Jeníčková, KIS Středočeského kraje o.p.s.
Ing. Hana Vandělíková, Regionální agrární komora Středočeského kraje
Tel: +420 721 561 889, +420 721 315 260 E-mail: akpribram@atlas.cz, kis.stredocesky@atlas.cz
Zařazeno v Potravinářství