KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina v Jihomoravském kraji v roce 2016ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016

14/01/16
Ing. Eva Chromečková

Tisková zpráva7. ročník Regionální potravina Jihomoravského kraje11. ročník ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016

  

 

Tisková zpráva

Tisková konference, ke dni 14. ledna 2016, Veletrhy Brno, GO, REGIONTOUR a RegFoodFest 2016 a Krajský úřad Jihomoravského kraje

 

Obsah:

 

Vyhlášení dalšího, již 7. ročníku potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a 11. ročníku ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016

 

Na základě uzavřené Smlouvy ve věci „Realizace projektu soutěže Regionální potravina v Jihomoravském kraji“ mezi Státním zemědělským intervenčním fondem a Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje ze dne 17. prosince 2016, se Regionální agrární komora Jihomoravského kraje stává garantem komplexní organizace v pořadí již sedmého ročníku této  soutěže o značku „Regionální potravina Jihomoravského kraje“ v roce 2016. Souběžným produktem je realizace již jedenáctého ročníku soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016“.

 

Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina“ Jihomoravského kraje:

 

o   Oslovení potencionálních účastníků soutěže v regionu

(písemnou formou, e-mailem, telefonicky nebo osobní návštěvou, oznámením na webových stránkách, www.kisjm.cz, www.regionalnipotravina.cz, www.kr-jihomoravsky.cz; www.mendelu.cz; www.vfu.cz )

Termín: 14. 1. 2016 – 22. 2. 2016

 

o   Avízo o soutěži

Avíza o konání soutěže budou umístěna v Brněnském deníku ROVNOST v alternativě opakovaně, na webových stránkách www.kisjm.cz, www.regionalnipotravina.cz, www.kr-jihomoravsky.cz; www.mendelu.cz; www.vfu.cz 

Termín: 14. 1. 2016 – 22. 2. 2016

 

o   Seminář k problematice novinek v potravinářské legislativě a soutěži Regionální potravina

Termín: 28. 1. 2016

 

o   Uzávěrka přijímání přihlášek

Termín: 22. 2. 2016 do 12:00 hodin

 

o   Hodnocení kompletnosti dokumentace k přihlášeným výrobkům

Termín: 1. 3. 2016, Regionální agrární komora Jihomoravského kraje,  

                                   Kotlářská 53, 602 00 Brno

 

o   Hodnocení soutěžních výrobků

Termín: 18. 3. 2016, Mendelova univerzita v Brně

 

o   Tisková zpráva s výsledky potravinářských soutěží

Termín: 18. 3. 2016

 

o   Slavnostní vyhlášení a prezentace výsledků

Termín: 3. 4. 2016 – TECHAGRO 2016, BVV Brno

 

o   Avízo o dalších prezentacích – průběžně podle možnosti dalších doprovodných akcí

Termín 13. – 52. týden

Soutěžní výrobky budou vyhodnoceny podle kategorizace zásad obou soutěží:

 

Regionální potravina Jihomoravského kraje 2016:

 

1.     Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2.     Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.) včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv

3.     Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4.     Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5.     Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).

6.     Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7.     Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).

8.     Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)

9.     Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

 

 

ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016:

 

1.               Pekařské výrobky

2.               Cukrářské výrobky

3.               Mléko a mléčné výrobky

4.               Maso a masné výrobky – tepelně opracované

5.               Maso a masné výrobky – trvanlivé

6.               Ryby a rybí výrobky

7.               Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

8.               Mražené výrobky

9.               Hotové výrobky – ostatní

10.            Ostatní potravinářské výrobky (med, ocet, koření, léčivky,…)

11.            Nealkoholické nápoje

12.            Alkoholické nápoje (kromě vína)

 

 

Více informací na www.kisjm.cz

 

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.