KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Nabídka mléčných a masných výrobků s označením KLASA se rozrůstá

19/10/15
Kateřina Patočková

Nabídka mléčných a masných výrobků s označením KLASA se rozrůstá Praha, 14. října 2015 – Mezi producenty, jejichž výrobky nesou označení KLASA, se nově  zařadily  společnosti  LAKTOS,  TANY  a řeznictví  pana  Milana  Žabčíka.  Prvními oceněnými produkty těchto výrobců jsou kvalitní tavené sýry, řezy, kuličky a vynikající klobásy.  Portfolio  výrobků oceněných značkou KLASA  společnosti  STEINEX  se […]

Nabídka mléčných a masných výrobků s označením KLASA se rozrůstá

Praha, 14. října 2015 – Mezi producenty, jejichž výrobky nesou označení KLASA, se nově  zařadily  společnosti  LAKTOS,  TANY  a řeznictví  pana  Milana  Žabčíka.  Prvními oceněnými produkty těchto výrobců jsou kvalitní tavené sýry, řezy, kuličky a vynikající klobásy.  Portfolio  výrobků oceněných značkou KLASA  společnosti  STEINEX  se rozšiřuje o lahodné Štýrské párečky a společnost VÁHALA přidává do své sbírky další dva výrobky s garancí vysoké kvality.

V současné době je značkou KLASA oceněno 1117 výrobků od 223 producentů.

Nově oceněnými výrobky jsou:

Žabčíkova klobása, Grilovací klobása EXTRA, Klobása s medvědím česnekem
Výrobce: Milan Žabčík
Žabčíkova klobása je vyrobena z vepřové kýty a vepřového boku, které jsou naloženy pět dní do směsi koření, česneku a kuchyňské soli, což dává výrobku jeho nezaměnitelnou chuť. Další oceněný výrobek Grilovací klobása EXTRA zvítězila v roce 2014 v soutěži Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Klobása s medvědím česnekem je vyrobena z 90 % vepřového masa s typickou chutí po medvědím česneku. Řeznictví vychází z celoživotních zkušeností v oboru svého zakladatele Milana Žabčíka.Produkty jsou ukázkou kvality za použití tradičních receptur a postupů výroby.

Tavený sýrový řez obalený směsí koření, Tavené sýrové kuličky obalené směsí koření
Výrobce: LAKTOS, a.s.
Nově ceněné produkty Tavený sýrový řez a kuličky se vyznačují lahodnou chutí výběrového taveného sýra a vyváženou chutí směsi použitého koření. Designový papírový přebal zvýrazňuje eleganci celého výrobku. Oba produkty naleznou své využití nejen v gastronomii, ale i na společenských akcích či rautech.
Společnost LAKTOS působí na potravinářském trhu již od roku 1936 a patří mezi významné výrobce mléčných výrobků v České republice. Své obchodní aktivity rozvíjí nejen na domácím, ale i zahraničním trhu.

Štýrské párečky
Výrobce: STEINEX a.s.
Štýrské párečky jsou vyrobené podle staré rodinné receptury s vysokým podílem hovězího a vepřového masa. K harmonické chuti přispívá kvalitní jednodruhové koření a jsou vhodné na gril i klasicky na ohřev ve vodě. Společnost STEINEX působí na českém trhu již 21 let a od počátku se profiluje jako rodinná firma s tradicí řemesla již nastupující šesté generace. Nosným výrobním programem jsou drobné masné výrobky a šunky. Výsledkem snah této firmy je úspěšný a stále se rozšiřující export jejich značky.

Šumavský tavený sýr s ječmenem
Výrobce: TANY, spol. s r.o.
Oceněný výrobek Šumavský tavený sýr s ječmenem vyniká svojí sýrovou chutí, charakteristicky ovlivněnou přídavkem 15 % ječných perliček, a představuje jedinečnou kombinaci vlastností taveného sýra a obiloviny. Firma TANY se řadí mezi nejvýznamnější české výrobce oblíbených tavených sýrů, vyrábí je v Nýrsku na Šumavě již více než 20 let. Kromě vlastních obchodních značek jako jsou DELICATO nebo ŠUMAVSKÝ nabízí poměrně široký sortiment tavených sýrů pod značkami většiny obchodních společností.

Vepřové maso ve vlastní šťávě, Paštika bez éček
Výrobce: VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Nově oceněné Vepřové maso ve vlastní šťávě je vhodné pro přípravu rychlých jídel, ale chutná také výborně jen tak namazané na krajíci chleba. Kvalitní paštiky vyráběl už zakladatel firmy pan Váhala v začátcích působnosti své firmy a opětovně se této výrobě začala společnost věnovat v roce 2014 po nákupu potřebné technologie. Oceněná paštika má jemnou játrovou chuť a je bez lepku. Vzhledem k možnosti skladování obou oceněných výrobků při teplotě až do 25 °C je výrobek ideální pro všechny cestovatele. Společnost Váhala byla založena v roce 1933 Robertem Váhalou starším. Firma vyrábí široký sortiment masných výrobků, jako například šunky s vysokým obsahem masa, masné speciality, klobásy, párky, špekáčky a další.

Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF

zdroj: Státní zemědělský intervenční fond »

Zařazeno v Potravinářství