KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Slavnostní vyhlášení oceněných výrobků na Národní výstavě hospodářských zvířat a zemědělské techniky v Brně

18/06/15
Ing. Eva Chromečková

25. 6. 2015, 13:00 hodin, BVV, pavilon G1

        

Slavnostní vyhlášení oceněných výrobků značkou

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015

Ve čtvrtek 25. 6. 2015 budou slavnostně vyhlášeny oceněné výrobky v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje v roce 2015. Certifikáty a skleněné plakety budou zástupcům oceněných firem předají ministr zemědělství České republiky, Ing. Marian Jurečka, ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu, Ing. Martin Šebestyán, MBA, hejtman Jihomoravského kraje, JUDr. Michal Hašek a předseda představenstva Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, Ing. Václav Hlaváček, CSc. Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje bylo vybráno odbornou komisí soutěže Regionální potravina 2015: uzená paštika Jana Bubly, Královská klobása ze Židlochovic, čerstvý přírodní sýr z Mlékárny Klíč, syrové kravské mléko ze zemědělského družstva ZEPO Bořitov, koláč velký ze ZEMSPOL a.s. Sloup, Karamelový větrník z brněnské Cukrárny Sluníčko, Jablečný mošt Jonagored ze ZEAS Lysice, a.s., Meruňkový kompot z Horňácké farmy a pstruh duhový ze sádek Pstruhařství Skalní Mlýn.

Po vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje se uskuteční slavnostní předání ocenění "Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2015" a "Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2015" s právem označovat vítězné výrobky logem "ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015" a současně i logem "Chuť jižní Moravy 2015" všem dvanácti oceněným výrobkům z jihomoravských firem. K devíti výrobkům, oceněným již v soutěži Regionální potravina, se připojí další čtyři vítězové. Židlochovický pršut z kotlety z firmy Janíček & Čupa , výroba speciálních uzenin s.r.o., MISS-KA se zmrzlinou a ovocem pan Labského z Cukrárny U Čtyř mamlasů, Bramborové knedlíky lněné uzeným masem 330g od firmy Lef spol. s r.o. z Milotic a Medvědí pesto BIO od již známé Horňácké farmy z Hrubé Vrbky na Moravsko-Slovenském pomezí. Všech dvanáct vítězů převezme ocenění od již výše jmenovaných, ke kterým se připojí pan rektor Mendelovy univerzity v Brně, prof. RNDr. Ladislav Havel, CSc., a paní prorektorka Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, doc. Pharmdr. Ing. Radka Opatřilová, Ph.D., MBA, statutární zástupce rektora.

Po celou dobu trvání Národní výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky, ve dnech od čtvrtka 25. 6. 2015 do neděle 28. 6. 2015, se většina oceněných firem zúčastní lákavé expozice Regionální potravina Jihomoravského kraje, kterou s podporou Jihomoravského kraje zorganizovala Regionální agrární komora Jihomoravského kraje. Na čtrnácti stáncích se budou se svými kvalitními regionálními výrobky prezentovat výše zmiňované firmy. Jejich výrobky budou moci zájemci ochutnat i zakoupit.

              

 

 

 

 

 

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.