Kurz: Kuřata chovaná na maso
Kurs – kuřata chovaná na maso Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso – pro získání „osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso“, který je určen pro osoby zodpovědné za kuřata Datum: 6.11.2013 9:00 – 16:30 Místo konání: ČMDU Praha – Dolní Počernice Tématické zaměření akce: Kurs k získání […]
Kurs – kuřata chovaná na maso
Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso – pro získání „osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso“, který je určen pro osoby zodpovědné za kuřata
Datum: 6.11.2013 9:00 – 16:30
Místo konání: ČMDU Praha – Dolní Počernice
Tématické zaměření akce: Kurs k získání odborné způsobilosti
Cílová skupina: Osoby odborně způsobilé v chovech kuřat nad 500 ks
Kategorie: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)
Účelem tohoto kurzu je proškolit chovatele drůbeže podle požadavků zákona č.246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání ve znění pozdějších předpisů a vyhlášky č.208/2004 Sb.o minimálních standardech pro ochranu hospodářských zvířat ve znění pozdějších předpisů a získat tak „osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso“, které bude následně vydáno MZe a rozesíláno poštou školícím střediskem.
Kurs k získání osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso podle ustanovení § 12d odst. 7 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů.
Přednášející: Odborníci z Ministerstva zemědělství, Státní veterinární správy a z Českomoravské drůbežářské unie.
PROGRAM
8.45 – 8.55 Prezence
8.55 – 9.00 Zahájení ing.D.Tůmová
9.00 – 9.45 Fyziologické vlastnosti, zejména potřeby krmení a pití, chování zvířat a pojem stresu a Welfare ve výkrmu brojlerových kuřat
(Prof. Ing. Eva Tůmová,CSc)
9.45 – 10.30 Praktické aspekty šetrného zacházení s kuřaty chovanými na maso
(Ing. Lubor Skalka)
10.30-10.45 Přestávka
10.45- 11.30 Rozpoznání zdravého šetrného zacházení s kuřaty chovanými na maso a jeho onemocnění, poskytování první pomoci kuřatům chovaným na maso
(MVDr .Jiří Dousek, PhD.)
11.30 -12.15 Péče o kuřata chovaná na maso v mimořádných situacích, utrácení a porážka v mimořádných situacích. Praktické aspekty šetrného zacházení s kuřaty chovanými na maso při jejich chytání, nakládání a přepravě
(MVDr. Jiří Dousek, PhD.)
12.15 – 13.00 Oběd
13.00 – 13.45 Právní předpisy upravující ochranu a chov kuřat chovaných na maso
(JUDr. Jana Traplová )
13.45 – 14.30 Vedení doprovodné evidence a dokumentace u kuřat chovaných na maso
(Ing.Vlastislav Machander, PhD.)
14.30-15.15 Preventivní opatření pro biologickou bezpečnost
(MVDr. Jiří Kruml)
15.15.-15.30 Přestávka
15.30.- 16.30 Závěrečný test
16.30 Vyhlášení výsledků testu a zakončení kurzu
Přímý odkaz na pořadatele akce.
zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »
Zařazeno v Akce a semináře, Živočišná výroba