KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Kurz: Kuřata chovaná na maso

30/10/13

Kurs – kuřata chovaná na maso Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso – pro získání „osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso“, který je určen pro osoby zodpovědné za kuřata Datum: 6.11.2013 9:00 – 16:30 Místo konání: ČMDU Praha – Dolní Počernice Tématické zaměření akce: Kurs k získání […]

Kurs – kuřata chovaná na maso

Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso – pro získání „osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso“, který je určen pro osoby zodpovědné za kuřata

Datum: 6.11.2013 9:00 – 16:30
Místo konání:
ČMDU Praha – Dolní Počernice
Tématické zaměření akce: Kurs k získání odborné způsobilosti
Cílová skupina: Osoby odborně způsobilé v chovech kuřat nad 500 ks
Kategorie: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Účelem tohoto kurzu je proškolit chovatele drůbeže podle požadavků zákona č.246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání ve znění pozdějších předpisů a vyhlášky č.208/2004 Sb.o minimálních standardech pro ochranu hospodářských zvířat ve znění pozdějších předpisů a získat tak „osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso“, které bude následně vydáno MZe a rozesíláno poštou školícím střediskem.

Kurs k získání osvědčení o způsobilosti k péči o kuřata chovaná na maso podle ustanovení § 12d odst. 7 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů.

Přednášející: Odborníci z Ministerstva zemědělství, Státní veterinární správy a z Českomoravské drůbežářské unie.

PROGRAM

8.45 – 8.55 Prezence

8.55 – 9.00 Zahájení ing.D.Tůmová

9.00 – 9.45 Fyziologické vlastnosti, zejména potřeby krmení a pití, chování zvířat a pojem stresu a Welfare ve výkrmu brojlerových kuřat
(Prof. Ing. Eva Tůmová,CSc)

9.45 – 10.30 Praktické aspekty šetrného zacházení s kuřaty chovanými na maso
(Ing. Lubor Skalka)

10.30-10.45 Přestávka

10.45- 11.30 Rozpoznání zdravého šetrného zacházení s kuřaty chovanými na maso a jeho onemocnění, poskytování první pomoci kuřatům chovaným na maso
(MVDr .Jiří Dousek, PhD.)

11.30 -12.15 Péče o kuřata chovaná na maso v mimořádných situacích, utrácení a porážka v mimořádných situacích. Praktické aspekty šetrného zacházení s kuřaty chovanými na maso při jejich chytání, nakládání a přepravě
(MVDr. Jiří Dousek, PhD.)

12.15 – 13.00 Oběd

13.00 – 13.45 Právní předpisy upravující ochranu a chov kuřat chovaných na maso
(JUDr. Jana Traplová )

13.45 – 14.30 Vedení doprovodné evidence a dokumentace u kuřat chovaných na maso
(Ing.Vlastislav Machander, PhD.)

14.30-15.15 Preventivní opatření pro biologickou bezpečnost
(MVDr. Jiří Kruml)

15.15.-15.30 Přestávka

15.30.- 16.30 Závěrečný test

16.30 Vyhlášení výsledků testu a zakončení kurzu

Pozvánka s přihláškou

Přímý odkaz na pořadatele akce.

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »


Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.