Výsledky potravinářské soutěže "Zlatá Chuť jižní Moravy 2012"
Seznam vítězných výrobků regionální potravinářské soutěže.
Tisková zpráva
Brno 21. června 2012 – den, kdy se uskutečnil 7. ročník soutěže „Zlatá Chuť jižní Moravy 2012“ s kategorizací odlišnou od soutěže „Regionální potravina“.
Ocenění „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2012“ a „Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2012“ s právem označovat příslušné výrobky logem (ochrannou známkou) „Zlatá Chuť jižní Moravy 2012“ nebo „Chuť jižní Moravy 2012“.
K udělení značky „Zlatá Chuť jižní Moravy 2012“ komise navrhuje následující výrobky pro příslušné kategorie:
1. Pekárenské výrobky – Újezdský šáteček s náplní ROBI pikant – EUROBI, spol. s r.o.
2. Cukrářské výrobky – Perníkový řez – Ing. Jarmila Křížová
3. Mléko a mléčné výrobky – Kozí sýr „SEDLÁK“ – archivní eidamského typu – Eva Sedláková
4. Maso a masné výrobky tepelně opracované – Zavařené uzené maso – MASPRO, s.r.o.
5. Maso a masné výrobky trvanlivé – Židlochovický Jihomoravák – Řeznictví – uzenářství Janíček Čupa
6. Ryby a rybí výrobky – neobsazeno
7. Zpracované a nezpracované ovoce a zelenina – Tuřanské kysané zelí v slaném nálevu – AGRO Brno – Tuřany, a.s.
8. Mražené výrobky – neobsazeno
9. Hotové výrobky – ostatní – Moravský Podplameník – HRUŠÁK – Vlastimil Valášek Flamescook group
10. Ostatní potravinářské výrobky – Med květový z Malé Hané – Miroslav Mašek
11. Nealkoholické nápoje – Vyškovský Alkostop – CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s., pivovar Vyškov
12. Alkoholické nápoje (kromě vína) – Vyškovský Březňák – CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s., pivovar Vyškov
Zařazeno v Aktuality z regionu, Kvalitní potraviny z jižní Moravy