Výsledky potravinářské soutěže"Regionální potravina Jihomoravského kraje" v roce 2012
Seznam vítězných výrobků potravinářské egionální soutěže.
TISKOVÁ ZPRÁVA
Regionální potravina Jihomoravského kraje zná vítěze třetího ročníku
(Brno, 21. června 2012) Odborná komise soutěže Regionální potravina 2012 doporučila k ocenění 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje. V soutěži o tuto značku bylo letos hodnoceno celkem 101 výrobků od 35 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilněji byly zastoupeny kategorie č. 1 Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas a kategorie č. 5 Pekařské výrobky, včetně těstovin.
Výrobky hodnotily dvě osmičlenné odborné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Regionální potravina Jihomoravského kraje 2012 navrhla 8 výrobků z následujících kategorií:
1) Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)
Zavařené uzené maso – MASPRO, s.r.o.
2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)
Židlochovický Jihomoravák – Řeznictví – uzenářství Janíček – Čupa
3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)
Kozí sýr „SEDLÁK“ – archivní eidamského typu – Eva Sedláková
4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)
nevyhlášeno
5) Pekařské výrobky, včetně těstovin
Újezdský šáteček s náplní ROBI pikant – EUROBI, spol. s r.o.
6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek
Perníkový řez – Ing. Jarmila Křížová
7) Alkoholické a nealkoholické nápoje
Vyškovský Březňák – CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s., pivovar Vyškov
8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Tuřanské kysané zelí v slaném nálevu – AGRO Brno-Tuřany, a.s.
9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)
Moravský Podplameník – HRUŠÁK – Vlastimil Valášek Flamescook group
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.
Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ing. Jaromír Musil, Ph.D.
ředitel Regionální agrární komory Jm kraje
tel: 607 612 772
email: rak@rakjm.cz
Zařazeno v Aktuality z regionu, Kvalitní potraviny z jižní Moravy