Naše potraviny jsou zdravější
České potraviny vyrobené z domácích plodin jsou zdravější než produkty z dovozu. Tvrdí to alespoň tuzemští zemědělci a zahraniční výzkumy jim dávají za pravdu. DALIBOR DOSTÁL Rovnost, 4. srpna 2006
Používání hnojiv v ČR a vybraných zemích Evropy |
|||
Země | Dusíkatá hnojiva | Fosforečná hnojiva | Draselná hnojiva |
Česko | 76 | 14 | 11 |
Irsko | 127 | 79 | 105 |
Švýcarsko | 131 | 54 | 88 |
Velká Británie | 144 | 46 | 59 |
Nizozemí | 110 | 39 | 75 |
Německo | 135 | 34 | 51 |
Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR, údaje z let |
Zdroj: Rovnost
Zařazeno v Rostlinná výroba, Zemědělství, Zpracovatelský sektor