KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

20/08/21

Program a termíny seminářů.

Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

 18. 08. 2021


PROGRAM SEMINÁŘŮ:

  • Právní předpisy ČR a EU v oblasti bezpečnosti potravin.
  • Zavedení a řízení systému bezpečnosti potravin podle zásad HACCP.
  • Zásady správné výrobní a hygienické praxe.
  • Požadavky na mléko pro výrobu sýrů.
  • Vliv pasterace na výrobu sýrů.
  • Jednotlivé technologické operace při výrobě sýrů.
  • Úprava mléka před sýřením.
  • Syřidla a sýření mléka. Stanovení syřitelnosti a dávky syřidla.
  • Solení sýrů.
  • Zrání sýrů.
  • Technologický postup výroby čerstvých sýrů.
  • Praktická výroba čerstvého sýru.
  • Požadavky na mléko pro výrobu kysaných mléčných výrobků.
  • Vliv pasterace na výrobu kysaných mléčných výrobků.
  • Čisté mlékařské kultury, jejich hodnocení a práce s čistými mlékařskými kulturami.
  • Smetanový zákys. Využití v mlékárenských technologiích.
  • Jogurtová kultura. Výroba jogurtů.
  • Acidofilní kultura. Výroba acidofilního mléka.
  • Kefírová kultura. Výroba kefíru.
  • Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků.
  • Technologický postup výroby jogurtu.
  • Technologický postup výroby kefíru.
  • Technologický postup výroby kyšky.

Termíny seminářů:

  • 10. listopadu 2021, Hotel Lions, Zborovská 18, 301 00 Plzeň
  •  2. prosince 2021,  Hotel U Kata, Štefánikova 92, 284 01 Kutná Hora
  • 23. února 2022,  Hotel Zlatá Hvězda, Smetanovo nám. 84,570 01 Litomyšl
  •  9. března 2022,  Hotel Mariel ***, Mariánské nám. 10, 669 02 Znojmo
  •  7. dubna 2022,  Hotel Relax U Drsů, Varšavská 2708, 390 05 Tábor
  • 27. dubna 2022, Hotel Skanzen, ul. Modrá 227, 687 06 Velehrad

Přihláška ke stažení

 

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.