KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Nové informační listy o obnovitelných zdrojích

20/01/06

Nyní, kdy ceny energií prudce stoupají, přichází EkoWATT, Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie, s nabídkou 12 informačních listů určených široké veřejnosti. Cílem série je seznámit veřejnost s možnostmi alternativních zdrojů, než jakými jsou neekologické uhlí, plyn a elektřina.

 Šest infolistů se věnuje obnovitelným zdrojům šetrným k životnímu prostředí – energie biomasy, větru, vody, slunce, geotermální energie. Dalších šest se zaměřuje na efektivní využívání energie a její úspory, tj. spotřebitelské chování, úsporné osvětlení, výstavbu nízkoenergetickým domů, úsporná opatření v bytových a rodinných domech.


 


Série informačních listů je k dispozici zdarma jak v tištěné, tak elektronické podobě. Tištěné lze získat v centrech EkoWATTZ v Praze a Českých Budějovicích, na střediscích EKIS (jejich seznam je na www.ceacr.cz) a v ekologických poradnách. V elektronické verzi je lze najít na www.ekowatt.cz nebo na www.energetika.cz , kde funguje v sekci hyperporadna možnost konzultace ke konkrétnímu problému.


 


Z tiskové konference EkoWATT, 18. 1. 2006


 


  


 

Zařazeno v Životní prostředí