Slavnostní předávání ocenění Zlatá chuť a Chuť jižní Moravy 2023
Dne 2. 11. 2023 ve 14 hod. proběhlo na mezinárodním veletrhu GO a Regiontour v pavilonu G2 na brněnském výstavišti slavnostní předávání ocenění účastníkům 18. ročníku potravinářské soutěže Zlatá chuť a Chuť jižní Moravy 2023 s právem užívat toto označení u oceněného výrobku formou loga Zlatá chuť jižní Moravy a Chuť jižní Moravy.
Předávání se účastnili:
Ing. Jan Zámečník, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje,
Prof. MVDr. Bohuslava Tremlová – proděkanka pro strategii a rozvoj VFU
doc. Ing. Daniel Falta, Ph.D. – proděkan pro vnější vztahy a internacionalizaci Agronomické fakulty Mendelu
Ing. Václav Hlaváček, CSc., předseda představenstva Regionální agrární komory Jihomoravského kraje.
Ocenění Zlatá chuť 2023 získaly tyto výrobky v těchto kategoriích:
Pekařské výrobky – Moravský koláč – ZD Bulhary
Cukrářské výrobky – Hrby – Martina Harnošová
Mléko a mléčné výrobky – Zrající sýr Dukát se špenátem – Markéta Palánová
Maso a masné výrobky – tepelně opracované – Uzená vepřová panenka – Josef Jůza
Maso a masné výrobky – trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků – UZENÉ MASO ZAVAŘENÉ – Josef Jůza
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – TUŘANSKÉ KIMCHI fermentovaný salát – AGRO Brno – Tuřany, a.s.
Hotové výrobky – ostatní – Kynutý knedlík přílohový – ZD Bulhary
Ostatní potravinářské výrobky – SPECIÁLNÍ HOŘČICE S MEDEM – Alena Partyková
Nealkoholické nápoje – Kopřiva – Mgr. Andrea Košťálová, Ph.D.
Alkoholické nápoje (kromě vína) – Karl Liq Rynglovice 48% – Bc. Soňa Bolfová
Všem vítězům gratulujeme!
Zařazeno v Aktuality, KIS JMK, Kvalitní potraviny z jižní Moravy, Potravinářství