KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Rozvoj zemědělství a venkovského prostoru; Ochrana spotřebitele (bezpečnost potravin)

15/10/19
Kateřina Patočková

Seminář – 29. 10. 2019, 09:00 – 13:00

           

 

                                                                                                                 

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

 

ve spolupráci s

 

Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje

 

Vás zvou na seminář

                                                                                                                                                                       

                                                    

Rozvoj zemědělství a venkovského prostoru

 

a

 

Ochrana spotřebitele (bezpečnost potravin)

„správné označování potravin“,

 

který se koná

 

29. října 2019 od 09:00 hodin do 13:00 hodin

 

Zasedací místnost SZIF, přízemí, budova Ministerstva zemědělství ČR

Kotlářská 53, 602 00 Brno

 

                                                                                                    

 

Garant akce:

MVDr. Jaroslav Salava (Státní veterinární správa) – Palackého třída 1309/174, 612 00 BRNO

– ředitel sekce KVS SVS pro Jihomoravský kraj

 

Ing. Vít Obenrauch (Státní zemědělská potravinářská inspekce) – Běhounská 10, 601 26 BRNO

– ředitel inspektorátu SZPI v Brně

 

Ing. Václav Hlaváček, CSc.

KIS Jmk a RAK Jmk – Kotlářská 53, 602 00 Brno

– viceprezident AK ČR

– předseda představenstva RAK Jmk

Přednášejí – konzultant:

MVDr. Vladimír Morysek

– vedoucí oddělení veterinární hygieny Brno – venkov

 

Ing. Vít Obenrauch

– ředitel inspektorátu SZPI v Brně

 

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

– ředitel KIS Jmk a RAK Jmk

Akce je podporována s finanční podporou dotačního titulu Ministerstva zemědělství ČR, 9.F.e. Regionální přenos informací.

„Osobní údaje uvedené v prezenční listině a v přihlašovacích dokumentech jsou potřebné pro účely stanovené zákonem č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, respektive Zásad, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací pro rok 2019 na základě § 1, § 2 a § 2d zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů.“


Organizační zabezpečení:  

Ing. Marcela Pokorná, OAK Blansko, tel.: 605 586 572,

Ing. Aleš Holas, OAK Brno-město a Brno-venkov, tel.: 602 513 467,

Kamila Průdková, OAK Břeclav, tel.: 728 714 561,

Ing. Milada Zimáková, OAK Hodonín, tel.: 606 790 787,

Ing. Monika Kalvasterová, OAK Vyškov, tel.: 604 206 302,

Jana Balmbergerová, AK Znojmo, tel.: 605 235 274,

Antonín Osička, OAK Břeclav, tel.: 724 062 190,

Ing. Radim Švarc, OAK Vyškov, tel.: 601 381 515,

Kateřina Patočková, RAK Jmk, tel.: 601 563 794,

Ing. Eva Chromečková, RAK Jmk, tel.: 725 035 960

 

 

Program semináře:

 

  1. Zahájení
  2. Blok č. 1
    1. Definice

                                                               i.      Program rozvoje venkova

                                                             ii.      Venkov – venkovský prostor

                                                           iii.      Zemědělství

 

    1. Vztahy

                                                               i.      Venkovský prostor vs. Zemědělství

                                                             ii.      Venkovský prostor a zemědělství vs. člověk a podmíněnost soužití

 

    1. Stav soužití člověka s venkovským prostore
    2. Obecný pohled na současný stav vztahu zemědělství a venkovského prostoru
    3. Možnost hodnocení a řešení vztahu zemědělství a venkovského prostoru

                                                               i.      Analýza stavu

                                                             ii.      Analýza příčin stavu

                                                           iii.      Analýza původců příčin stavu

 

    1. Realizace soužití člověka s venkovským prostorem
    2. Návrh pokračování realizace dalších dílů

 

  1. Blok č. 2
    1. Legislativa, označování potravin, etikety
    2. Praktické informace k označováním výrobků + praktické příklady, mechanismus kontroly (SVS a SZPI)
  2. Diskuze
  3. Závěr

Program semináře

Hodina

Téma

Lektor – konzultant

08:30 – 09:00

Prezence účastníků

 

 

09:00

Zahájení semináře

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

09:00 – 10:30

Blok č. 1

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

10:30 – 10:45

Přestávka

 

10:45 – 12:30

Blok č. 2

Ing. Jaromír Musil, Ph.D., MVDr. Jaroslav Salava,           Ing. Vít Obenrauch

12:30

Diskuze

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

13:00

Závěr

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

Organizátor si vyhrazuje právo na změnu v programu, pokud to bude z organizačních nebo technických důvodů nezbytné.

Seminář je bezplatný. Z kapacitních důvodů je přiložena návratka. Vaši účast potvrdíme obratem.

Přihlášky zasílejte do 18. 10. 2019 do 12:00 hodin na e-mail kis@kisjm.cz.

 

Pozvánka na seminář ke stažení zde.

Přihláška na seminář ke stažení zde.

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.