KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Blíží se konec českého cukrovarnictví? Ceny klesají na předrevoluční hodnotu a sucho ničí úrodu

06/05/19
Kateřina Patočková

Blíží se konec českého cukrovarnictví? Ceny klesají na předrevoluční hodnotu a sucho ničí úrodu České cukrovary hlásí jednu z nejhorších sezón. Kvůli suchu byla minulá úroda cukrovky výrazně nižší než obvykle. Z výrobních linek následně sjelo kolem půl milionu tun cukru – meziročně zhruba o sto tisíc tun méně. Na jeho prodeji navíc cukrovarníci tratí, […]

Blíží se konec českého cukrovarnictví? Ceny klesají na předrevoluční hodnotu a sucho ničí úrodu

České cukrovary hlásí jednu z nejhorších sezón. Kvůli suchu byla minulá úroda cukrovky výrazně nižší než obvykle. Z výrobních linek následně sjelo kolem půl milionu tun cukru – meziročně zhruba o sto tisíc tun méně. Na jeho prodeji navíc cukrovarníci tratí, protože ceny cukru dál klesají. Jen za posledních pět let zlevnilo kilové balení v obchodech v průměru o desetikorunu na současných 13 korun i navzdory rostoucím nákladům na energii nebo mzdy.

 

Celý článek najdete zde

Zdroj: iROZHLAS

 

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.