KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

14. ročník soutěže ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019 byl zahájen

06/05/19
Ing. Eva Chromečková

Příjem přihlášek do potravinářské soutěže končí 27. 5. 2019

           

 

              

                            

14. ročník soutěže ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019

Vážení přátelé, 

vyhlašujeme 14. ročník soutěže o značku ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019 a Chuť jižní Moravy 2019

 

Regionální agrární komora Jihomoravského kraje je vyhlašovatelem a organizátorem této soutěže v Jihomoravském kraji, kdy ve spolupráci s partnery – zejména s Ministerstvem zemědělství ČR a Státním zemědělským intervenčním fondem, Jihomoravským krajem, Mendelovou univerzitou v Brně, Veterinární a farmaceutickou univerzitou Brno, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Státní veterinární správou, Agrární komorou ČR, Potravinářskou komorou ČR, Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje, ale i dalšími jsou garanty úrovně, kvality, objektivity a dalších pozitivních kritérií celé akce.

Cílem soutěže je podpora malého a středního podnikání v regionech a zároveň snaha pomoci spotřebitelům v orientaci při vyhledávání kvalitních regionálních potravin s dohledatelným producentem – výrobcem. Cílem je přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ.

 

Do soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2019 a Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2019 s oceněním ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019 a Chuť jižní Moravy 2019 se přihlásíte podáním shodné žádosti do soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje, a to nejpozději do 27. 5. 2019.

 

Hodnocení přihlášených výrobků do obou soutěží se uskuteční v úterý 19. 6. 2019.

 

 

Kategorie:

 

1.                Pekařské výrobky (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny)

2.                Cukrářské výrobky (včetně cukrovinek)

3.                Mléko a mléčné výrobky (mléko, mléčné výrobky – máslo, sýry, tvaroh, jogurty, …)

4.                Maso a masné výrobky – tepelně opracované (uzená masa, salámy, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, …)

5.                Maso a masné výrobky – trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků (fermentované – např. pršuty, …)

6.                Ryby a rybí výrobky (např. saláty, uzené ryby, …)

7.                Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, nakládaná, …)

8.                Mražené výrobky (tj. ty, kdy uchování je formou zmražení)

9.                Hotové výrobky – ostatní (bramborový knedlík s náplní, guláš – hovězí, vepřový, …, masové a zeleninové směsi, polévky, hotová jídla, …)

10.            Ostatní potravinářské výrobky (med, ocet, koření, léčivky,…)

11.            Nealkoholické nápoje (vody, mošty, nealko piva, limonády, …)

12.            Alkoholické nápoje (kromě vína) (destiláty, likéry, piva, ochucená vína, …)

 

Žádost ke stažení zde

Část D – Souhlas ke stažení zde

ZÁSADY SOUTĚŽE ZLATÁ CHUŤ JIŽNÍ MORAVY ke stažení zde

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.