KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského kraje na Jihomoravských krajských dožínkách v Boskovicích

27/08/18
Ing. Eva Chromečková

sobota 1. 9. 2018, areál parku Boskovice a pódium letního kina Boskovice, 9:00 – 21:00 hodin

     

Jihomoravští výrobci převezmou ocenění za své úspěšné výrobky

1. 9. 2018, areál parku Boskovice – pódium letního kina

slavnostní předání 15:20 – 16:30 hodin

prezentace, ochutnávka a prodej 9:00 – 17:00 hodin

 

Dne 28. února 2018 vyhlásila Regionální agrární komora Jihomoravského kraje ve spolupráci s Jihomoravským krajem, Státním zemědělským intervenčním fondem, Mendelovou univerzitou v Brně, Veterinární a farmaceutickou univerzitou Brno, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Krajskou veterinární správou, Potravinářskou komorou ČR 13. ročník potravinářské soutěže „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2018“ a „Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2018“ s právem používání ochranné známky „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2018“ a „Chuť jižní Moravy 2018“. Cílem soutěže je podpora výroby kvalitních surovin a finálních výrobků, snaha o výrazné zvýšení informovanosti a následné spotřeby regionálních potravin. Výrobci potravinářských výrobků mohli do soutěže přihlašovat výrobky dle vyhlášených pravidel od 28. února 2018 do 30. dubna 2018. V soutěži bylo hodnoceno 193 výrobků od 54 výrobců, splňujících hodnotící kritéria.

Hodnocení přihlášek přihlášených výrobků se uskutečnilo 17. května 2018 pod odborným vedením zástupců spolupracujících organizací. O vítězích rozhodla odborná porota dne 26. června 2018 při hodnocení soutěžních vzorků v prostorách Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně (zástupci MZe, Jihomoravského kraje, SZIFu, MENDELU, VFU Brno, KVS pro Jm kraj, SZPI, PK ČR).

Členové hodnotící komise hodnotili podle následujících kritérií:

I.

Předání ocenění s právem užívat ochrannou známku ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2018 se uskuteční dne 1. září 2018 jako součást Jihomoravských krajských dožínek v Boskovicích.

Předávajícími budou nejvyšší představitelé, nebo jejich pověření zástupci z Jihomoravského kraje, Ministerstva zemědělství ČR, Státního zemědělského intervenčního fondu, Mendelovy univerzity v Brně, Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Regionální agrární komory Jihomoravského kraje a další významné osobnosti.

 

Inovativnost – originalita, původ, regionalita, inovativnost ve zpracování, tradice výroby
II. Senzorické posouzení – chuť, vzhled, vůně apod.
III. Použité materiály, suroviny a způsob výroby – technologická hlediska a způsob zpracování, využití místních surovin – % podíl původu z Jihomoravského kraje
IV. Specifické a pomocné posouzení – dostupnost výrobku na trhu, bioprodukt
V. Design výrobku – označení, vzhled, obalová technika, ochrana před poškozením.

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.