KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

10. Národní konference Venkov

13/07/18
Kateřina Patočková

10. Národní Konference Venkov TISKOVÁ ZPRÁVA – Národní Konference Venkov – tradiční akce, která již podesáté umožní setkání a diskuse významným aktérům rozvoje venkova, se v letošním roce uskuteční ve dnech 19. až 21. září 2018 ve starobylém městě Strážnice na moravském Slovácku. Pořadatelem tohoto jubilejního ročníku, s finanční podporou Celostátní sítě pro venkov, se […]

10. Národní Konference Venkov

TISKOVÁ ZPRÁVA – Národní Konference Venkov – tradiční akce, která již podesáté umožní setkání a diskuse významným aktérům rozvoje venkova, se v letošním roce uskuteční ve dnech 19. až 21. září 2018 ve starobylém městě Strážnice na moravském Slovácku.

Pořadatelem tohoto jubilejního ročníku, s finanční podporou Celostátní sítě pro venkov, se stal Spolek pro obnovu venkova ČR a vlastní organizaci konference budou zajišťovat Místní akční skupina Strážnicko a TA Slovácko.

Město vyhlášené svými folklorními slavnostmi tentokrát bude hostit zástupce státní správy, samosprávy, spolkových i profesních organizací a další zájemce, kteří se zajímají o rozvoj krajiny a obnovu venkova. Nosnými tématy letošního ročníku jsou voda a stromy v krajině, komunitní rozvoj venkova, obnova center malých měst a společná zemědělská politika. Konference Venkov plní mimo jiné úlohu národního venkovského parlamentu a její závěry jsou pak diskutovány na evropské úrovni.

V rámci připravovaného programu bude příležitost navštívit i řadu ukázkových projektů, které přispěly k zlepšení života místních obyvatel tohoto krásného koutu naší republiky.

V rámci 100. výročí vzniku Československa se akce koná v rodném kraji T. G. Masaryka. Tento fakt jistě přiláká účastníky nejen z nedalekého Slovenska, ale i z dalších států našeho středoevropského regionu. V bohatém doprovodném programu účastníci zažijí folklór i gastronomii Slovácka.

Motto letošní konference zní "Žijeme venkov". Připravovaný program tak jistě nabídne účastníkům mnoho podnětů, jak tento slogan aktivně naplnit.

TISKOVÁ ZPRÁVA ke stažení zde