KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Bio v regionu Středočeského kraje

08/06/16
Kateřina Patočková

Bio v regionu Středočeského kraje Nákupem regionálních biopotravin podporujete jak místní ekonomiku, tak krajinu. I vy můžete ovlivnit, jakým způsobem hospodaří zemědělci ve vašem okolí. Srdečně Vás zveme na vzdělávací seminář o biopotravinách a ekologickém zemědělství "Bio v regionu Středočeského kraje", který se koná v úterý 7. 6. 2016 v Poděbradech na Hotelové škole a […]

Bio v regionu Středočeského kraje

Nákupem regionálních biopotravin podporujete jak místní ekonomiku, tak krajinu. I vy můžete ovlivnit, jakým způsobem hospodaří zemědělci ve vašem okolí.

Srdečně Vás zveme na vzdělávací seminář o biopotravinách a ekologickém zemědělství "Bio v regionu Středočeského kraje", který se koná v úterý 7. 6. 2016 v Poděbradech na Hotelové škole a Vyšší odborné škole hotelnictví a turismu.

Na semináři Vás seznámíme s aktuálními informacemi o ekologickém zemědělství a biopotravinách v regionu a zajímavých projektech, které zde probíhají. Budete mít možnost vyslechnout si zkušenosti jak úspěšných ekosedláků, tak významných českých výrobců, nahlédnout do systému kontrol a sankcí, seznámit se s různými netradičními formami prodeje a v závěru ochutnat regionální biopotraviny.

Na rozdíly mezi bio a nebio kvalitou mléka, které je u nás s mléčnými výrobky nejčastěji nakupovanou biopotravinou, se zaměří Roman Rozsypal. Své zkušenosti se zpracováním a odbytem biopotravin představí zástupci z Polabských mlékáren, největšího výrobce bio mléčných výrobků u nás, společnosti Country Life s programem biopečiva, prvního biodynamického vinařství v ČR – Vinné sklepy Kutná Hora, rodinná faremní mlékárna Bio Vavřinec, Ekostatek Vlkaneč (faremní výroba ovocných a zeleninových konzervovaných biovýrobků) a Ekofarma Trněný Újezd, která se zabývá zpracováním masa.

Osobní zkušenosti s komunitou podporovaným zemědělstvím (KPZ), výhody odbytu bez zprostředkovatelů i úskalí, se kterými je při zakládání KPZ třeba počítat, na praktických příkladech ukáže spolek CooLAND. Projekt zdravého stravování ve školních jídelnách, možnosti, jak navazovat spolupráci s místními producenty i zkušenosti s odběrem lokálních potravin popíší zástupci projektu Skutečně zdravá škola. Milan Berka z kontrolní organizace KEZ o.p.s. vysvětlí systém kontroly a zkušenosti s podvody při výrobě a prodeji biopotravin.

Seminář je pořádán v rámci projektu „Propagace regionální bioprodukce a spolupráce“, který realizuje za přispění Ministerstva zemědělství ČR Bioinstitut o.p.s.  

 

Pozvánka ke stažení

Zařazeno v Potravinářství

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.