KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

13/04/16
Kateřina Patočková

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016 Příbram, 30. března 2016 – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 28 výrobců. O logo soutěžily v […]

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

Příbram, 30. března 2016 – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 28 výrobců. O logo soutěžily v osmi kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 21 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Středočeská Regionální potravina 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

Kategorie:                                          Výrobek a výrobce:
      

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas – PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM, Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o.
      

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – SALÁM S PEPŘEM, VLAMEXA s.r.o.
      

Sýry včetně tvarohu – ZRAJÍCÍ SÝR, Martin Homola
      

Mléčné výrobky ostatní – Nevyhlášeno

Pekařské výrobky včetně těstovin – CVRČOVICKÝ CHLÉB, CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.
      

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek – ŠVESTKOVÝ ŘEZ, ISŠ Jesenice
      

Alkoholické a nealkoholické nápoje – BOHEMIA MOŠT – JABLEČNÝ, Bohemia Apple, družstvo
      

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – BŘEŽANSKÝ MALINOVÝ DŽEM, Berry servis, s.r.o.
      

Ostatní – MED MEDOVICOVÝ LESNÍ, Jana Vonšovská

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Gabriela Jeníčková, KIS Středočeského kraje o.p.s.

Ing. Hana Vandělíková, Regionální agrární komora Středočeského kraje

Tel: +420 721 561 889, +420 721 315 260 E-mail: akpribram@atlas.cz, kis.stredocesky@atlas.cz

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Zařazeno v Potravinářství