KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

13/04/16
Kateřina Patočková

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016 Příbram, 30. března 2016 – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 28 výrobců. O logo soutěžily v […]

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

Příbram, 30. března 2016 – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 28 výrobců. O logo soutěžily v osmi kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 21 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Středočeská Regionální potravina 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

Kategorie:                                          Výrobek a výrobce:
      

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas – PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM, Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o.
      

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – SALÁM S PEPŘEM, VLAMEXA s.r.o.
      

Sýry včetně tvarohu – ZRAJÍCÍ SÝR, Martin Homola
      

Mléčné výrobky ostatní – Nevyhlášeno

Pekařské výrobky včetně těstovin – CVRČOVICKÝ CHLÉB, CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.
      

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek – ŠVESTKOVÝ ŘEZ, ISŠ Jesenice
      

Alkoholické a nealkoholické nápoje – BOHEMIA MOŠT – JABLEČNÝ, Bohemia Apple, družstvo
      

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – BŘEŽANSKÝ MALINOVÝ DŽEM, Berry servis, s.r.o.
      

Ostatní – MED MEDOVICOVÝ LESNÍ, Jana Vonšovská

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Gabriela Jeníčková, KIS Středočeského kraje o.p.s.

Ing. Hana Vandělíková, Regionální agrární komora Středočeského kraje

Tel: +420 721 561 889, +420 721 315 260 E-mail: akpribram@atlas.cz, kis.stredocesky@atlas.cz

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Zařazeno v Potravinářství

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.