Regionální potravina v Jihomoravském kraji v roce 2016ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016
Tisková zpráva7. ročník Regionální potravina Jihomoravského kraje11. ročník ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016
Tisková zpráva
Tisková konference, ke dni 14. ledna 2016, Veletrhy Brno, GO, REGIONTOUR a RegFoodFest 2016 a Krajský úřad Jihomoravského kraje
Obsah:
Vyhlášení dalšího, již 7. ročníku potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a 11. ročníku ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016
Na základě uzavřené Smlouvy ve věci „Realizace projektu soutěže Regionální potravina v Jihomoravském kraji“ mezi Státním zemědělským intervenčním fondem a Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje ze dne 17. prosince 2016, se Regionální agrární komora Jihomoravského kraje stává garantem komplexní organizace v pořadí již sedmého ročníku této soutěže o značku „Regionální potravina Jihomoravského kraje“ v roce 2016. Souběžným produktem je realizace již jedenáctého ročníku soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016“.
Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina“ Jihomoravského kraje:
o Oslovení potencionálních účastníků soutěže v regionu
(písemnou formou, e-mailem, telefonicky nebo osobní návštěvou, oznámením na webových stránkách, www.kisjm.cz, www.regionalnipotravina.cz, www.kr-jihomoravsky.cz; www.mendelu.cz; www.vfu.cz )
Termín: 14. 1. 2016 – 22. 2. 2016
o Avízo o soutěži
Avíza o konání soutěže budou umístěna v Brněnském deníku ROVNOST v alternativě opakovaně, na webových stránkách www.kisjm.cz, www.regionalnipotravina.cz, www.kr-jihomoravsky.cz; www.mendelu.cz; www.vfu.cz
Termín: 14. 1. 2016 – 22. 2. 2016
o Seminář k problematice novinek v potravinářské legislativě a soutěži Regionální potravina
Termín: 28. 1. 2016
o Uzávěrka přijímání přihlášek
Termín: 22. 2. 2016 do 12:00 hodin
o Hodnocení kompletnosti dokumentace k přihlášeným výrobkům
Termín: 1. 3. 2016, Regionální agrární komora Jihomoravského kraje,
Kotlářská 53, 602 00 Brno
o Hodnocení soutěžních výrobků
Termín: 18. 3. 2016, Mendelova univerzita v Brně
o Tisková zpráva s výsledky potravinářských soutěží
Termín: 18. 3. 2016
o Slavnostní vyhlášení a prezentace výsledků
Termín: 3. 4. 2016 – TECHAGRO 2016, BVV Brno
o Avízo o dalších prezentacích – průběžně podle možnosti dalších doprovodných akcí
Termín 13. – 52. týden
Soutěžní výrobky budou vyhodnoceny podle kategorizace zásad obou soutěží:
Regionální potravina Jihomoravského kraje 2016:
1. Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.) včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv
3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).
ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016:
1. Pekařské výrobky
2. Cukrářské výrobky
3. Mléko a mléčné výrobky
4. Maso a masné výrobky – tepelně opracované
5. Maso a masné výrobky – trvanlivé
6. Ryby a rybí výrobky
7. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
8. Mražené výrobky
9. Hotové výrobky – ostatní
10. Ostatní potravinářské výrobky (med, ocet, koření, léčivky,…)
11. Nealkoholické nápoje
12. Alkoholické nápoje (kromě vína)
Více informací na www.kisjm.cz
Zařazeno v Aktuality z regionu, Regionální potravina 2016