Výsledky regionální potravinářské soutěže ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015
26. 5. 2015, tisková zpráva, výsledky potravinářské soutěže, 12 vítězných výrobků
Tisková zpráva
Brno 26. května 2015 – den, kdy se uskutečnil 10. ročník soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015“, kde jsou výrobky hodnoceny ve dvanácti kategoriích.
Soutěže se zúčastnilo 40 výrobců se 132 výrobky. Pro ocenění „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2015“ a „Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2015“ s právem označovat příslušné výrobky logem (ochrannou známkou)
„ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015“
navrhuje odborná komise následující výrobky v příslušných kategoriích:
1. Pekařské výrobky
Koláč velký – ZEMSPOL a.s. Sloup
2. Cukrářské výrobky
Karamelový větrník – Lenka Svobodová
3. Mléko a mléčné výrobky
Čerstvý sýr přírodní – Lenka Klíčová
4. Maso a masné výrobky tepelně opracované
Uzená paštika – Jan Bubla
5. Maso a masné výrobky trvanlivé
Židlochovický pršut z kotlety – Janíček&Čupa, výroba speciálních uzenin s.r.o.
6. Ryby a rybí výrobky
Pstruh duhový – S.M.K., a.s.
7. Zpracované a nezpracované ovoce a zelenina
Meruňkový kompot – Horňácká farma s.r.o.
8. Mražené výrobky
MISS-KA se zmrzlinou a ovocem – Ing. Václav Labský
9. Hotové výrobky – ostatní
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem 330g – Lef spol. s r.o.
10. Ostatní potravinářské výrobky
Medvědí pesto BIO – Horňácká farma s.r.o.
11. Nealkoholické nápoje
Jablečný mošt 5 litrů Jonagored – ZEAS Lysice, a.s.
12. Alkoholické nápoje (kromě vína)
Slavkovská dvanáctka – Slavkovský pivovar, s.r.o.
Zařazeno v Aktuality z regionu, Kvalitní potraviny z jižní Moravy