Regionální potravina Jihomoravského kraje na festivalu Znojemský hrozen.
Čtvrtek 16. října 2014, Slavnostní zahájení Znojemského hroznu: kino Svět, Znojmo, 18:00 – 23:00 hodin
Regionální potravina ve Znojmě – Znojemský hrozen 2014
Již 16. ročník mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen se uskuteční 16. – 18. října 2014 ve Znojmě. Nabídne vedle tradičních soutěží a přehlídek i několik novinek. Postarají se o to především odborné semináře.
Páteří festivalu bude, jak se stalo tradicí, soutěžní mezinárodní přehlídka televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii. Projekce budou nejen pro odbornou porotu, ale pořady budou zpřístupněny i nejširší veřejnosti na několika místech ve městě.
Novinkou festivalu je odborný seminář pro minipivovary. Odborníci z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského vystoupí s přednáškami Mikrobiologie v minipivovarech a o novinkách v oblasti legislativy pojedná téma Nové požadavky na značení lahví. V rámci semináře budou rovněž prezentovány výsledky unikátního a prozatím nejrozsáhlejšího dotazníkového šetření mezi minipivovary a obcemi na téma minipivovary jako příležitost pro cestovní ruch
Na slavnostním zahájení Festivalu Znojemský hrozen v kině Svět ve Znojmě se, kromě vyhlášení výsledků soutěže speciálních piv, můžete seznámit i s letošními vítěznými výrobky potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014. Kvalitní regionální produkty malých a středních potravinářských výrobců můžete nejen ochutnat, ale i zakoupit.
PROGRAM
PROGRAM FESTIVALU ZNOJEMSKÝ HROZEN 2014
Čtvrtek 16. 10.
09:00 *Zahájení činnosti Tiskového střediska – MÚ Znojmo, Obroková
10:00 – 16:00 (v kině Svět také večerní promítání) *Veřejné projekce festivalových soutěžních pořadů //televizní//reklamní//rozhlasové//
Kino Svět-Znojemská Beseda-Hotel Prestige
11:00 – 15:00 *Vernisáž výstavy dětských kreseb „Plný talíř malování“ pod záštitou Českého rozhlasu
Vestibul MÚ Znojmo, ČS Armády a dětský raut v Hotelu Prestige (Zelený sál)
14:00 – 16:00 *Seminář „Malé pivovary, marketing a další “, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, Ministerstvo zemědělství ČR Znojemská Beseda
19:00 *Slavnostní zahájení festivalu a vyhlášení cen soutěže speciálních piv
*Prezentace, ochutnávka a prodej – Regionální potravina Jihomoravského kraje, ZLATÁ Chuť Jižní Moravy
Český rozhlas Dvojka přímý přenos
Kino Svět
Pátek 17. 10.
09:00 *Činnost Tiskového střediska – MÚ Znojmo, Obroková
10:00 – 12:00 *Workshop Gastronomie a média“ – zelený sál Hotel Prestige
12:30 – 15:00*Gastroshow Klasa“ – tým Sapíků, s Lenkou Sapíkovou, s moderováním Jaroslava Sapíka, s podporou, Státního zemědělského a intervenční Fondu
Hotel Prestige (prostory restaurantu)
18:30 – 23:00 *Kuchařská kniha 2014 a Gastročasopis 2014, slavnostní vyhlášení a cukrářské výtvory Lenky Sapíkové, večer s vín Znojemska"
Hotel Prestige
Sobota 18. 10.
09:00 – 15:00 *Festivalový vlak Znojmo Retz a zpět“, Vinařský labyrint v Retzu.
19:00 – 23:00*Slavnostní večer festivalu ve Znojemském divadle, předávání cen – moderuje Aleš Háma, s koncertem Petra Vondráčka a skupiny Lokomotiva, závěrečný raut.
Zařazeno v Regionální potravina 2014