KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského kraje na festivalu Znojemský hrozen.

13/10/14
Ing. Eva Chromečková

Čtvrtek 16. října 2014, Slavnostní zahájení Znojemského hroznu: kino Svět, Znojmo, 18:00 – 23:00 hodin

 

  

 Regionální potravina ve Znojmě – Znojemský hrozen 2014

Již 16. ročník mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen se uskuteční 16. – 18. října 2014 ve Znojmě. Nabídne vedle tradičních soutěží a přehlídek i několik novinek. Postarají se o to především odborné semináře.

Páteří festivalu bude, jak se stalo tradicí, soutěžní mezinárodní přehlídka televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii. Projekce budou nejen pro odbornou porotu, ale pořady budou zpřístupněny i nejširší veřejnosti na několika místech ve městě.

Novinkou festivalu je odborný seminář pro minipivovary. Odborníci z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského vystoupí s přednáškami  Mikrobiologie v minipivovarech  a o novinkách v oblasti legislativy pojedná  téma Nové požadavky na značení lahví. V rámci semináře budou rovněž  prezentovány  výsledky unikátního a prozatím nejrozsáhlejšího dotazníkového šetření mezi minipivovary a obcemi na téma minipivovary jako příležitost pro cestovní ruch

 Na slavnostním zahájení Festivalu Znojemský hrozen v kině Svět ve Znojmě se, kromě vyhlášení výsledků soutěže speciálních piv, můžete seznámit i s letošními vítěznými výrobky potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014. Kvalitní regionální produkty malých a středních potravinářských výrobců můžete nejen ochutnat, ale i zakoupit.

PROGRAM

PROGRAM FESTIVALU ZNOJEMSKÝ HROZEN 2014 

Čtvrtek 16. 10. 

09:00 *Zahájení činnosti Tiskového střediska – MÚ Znojmo, Obroková

10:00 16:00 (v kině Svět také večerní promítání)  *Veřejné projekce festivalových soutěžních pořadů //televizní//reklamní//rozhlasové//
Kino Svět-Znojemská Beseda-Hotel Prestige

11:00 – 15:00 *Vernisáž výstavy dětských kreseb „Plný talíř malování“ pod záštitou Českého rozhlasu
Vestibul MÚ Znojmo, ČS Armády a dětský raut v Hotelu Prestige (Zelený sál)

14:00 – 16:00 *Seminář „Malé pivovary, marketing a další “, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, Ministerstvo zemědělství ČR  Znojemská Beseda

19:00  *Slavnostní zahájení festivalu a vyhlášení cen soutěže speciálních piv
           *Prezentace, ochutnávka a prodej – Regionální potravina Jihomoravského kraje, ZLATÁ Chuť Jižní Moravy
 
Český rozhlas Dvojka přímý přenos
 Kino
Svět  

 

Pátek 17. 10.

09:00 *Činnost Tiskového střediska – MÚ Znojmo, Obroková

10:00 – 12:00  *Workshop Gastronomie a média“ – zelený sál Hotel Prestige

12:30 – 15:00*Gastroshow Klasa“ –  tým Sapíků, s Lenkou Sapíkovou, s moderováním Jaroslava Sapíka, s podporou, Státního zemědělského a intervenční Fondu  
Hotel Prestige (prostory restaurantu)

18:30 – 23:00 *Kuchařská kniha 2014 a Gastročasopis 2014, slavnostní vyhlášení a cukrářské výtvory Lenky Sapíkové, večer s vín Znojemska"
Hotel Prestige

 

Sobota 18. 10.

09:00 – 15:00 *Festivalový vlak Znojmo Retz a zpět“, Vinařský labyrint v Retzu.

19:00 – 23:00*Slavnostní večer festivalu ve Znojemském divadle, předávání cen – moderuje Aleš Háma, s koncertem Petra Vondráčka a skupiny Lokomotiva, závěrečný raut.

 

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.