KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

09/06/14

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku  Regionální potravina 29.5.2014 – Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 147 produktů od 51 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení […]

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku

 Regionální potravina

29.5.2014 – Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 147 produktů od 51 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie pekařské a masné výrobky.

Výrobky hodnotily dvě osmičlenné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Jihomoravského kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise devět výrobků z následujících kategorií:

Kategorie – Oceněný výrobek a výrobce

1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Hadačova nožka – HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé Rostěnický Divočák – ROSTĚNICE, a.s.

3. Sýry včetně tvarohu Kozí tvarohové žervé Sedlák – Eva Sedláková

4. Mléčné výrobky ostatní Horácké máslo – Mlékárna Olešnice, RMD

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Kloboucký rohlík – Pekařství Křižák s.r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Hoblinka – Ing. Václav Labský

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Višňové – VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE a.s.

8 Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Patizonky – Horňácká farma s.r.o.

9. Ostatní Pstruh duhový – uzený – S.M.K., a.s.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

Regionální agrární komora Jihomoravského kraje
Mobil: +420 607 612 772
Email: kis@kisjm.cz

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.