Výsledky potravinářské soutěže "ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014"
29. 5. 2014, Tisková zpráva – výsledky potravinářské soutěže
Tisková zpráva
Brno 29. května 2014 – den, kdy se uskutečnil 9. ročník soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014“, kde jsou výrobky hodnoceny ve dvanácti kategoriích.
Soutěže se zúčastnilo 51 výrobců se 147 výrobky. Pro ocenění „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2014“ a „Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2014“ s právem označovat příslušné výrobky logem (ochrannou známkou)
„ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014“
navrhuje odborná komise následující výrobky v příslušných kategoriích:
1. Pekařské výrobky
Kloboucký rohlík – Pekařství Křižák s. r. o.
2. Cukrářské výrobky
Hoblinka – Ing. Václav Labský
3. Mléko a mléčné výrobky
Horácké máslo – Mlékárna Olešnice, RMD
4. Maso a masné výrobky tepelně opracované
Hadačova nožka – HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o.
5. Maso a masné výrobky trvanlivé
Rostěnický Divočák – ROSTĚNICE, a.s.
6. Ryby a rybí výrobky
Pstruh duhový – uzený – S.M.K., a.s.
7. Zpracované a nezpracované ovoce a zelenina
Horňácké patizonky – Horňácká farma s.r.o.
8. Mražené výrobky – neobsazeno
9. Hotové výrobky – ostatní
Miluščiny nudle – Polévkové – Miluše Rybová
10. Ostatní potravinářské výrobky
Med květový pastový – Včelpo, spol. s r.o.
11. Nealkoholické nápoje
Ryzlinkový hroznový mošt – Pavel Karlík
12. Alkoholické nápoje (kromě vína)
Višňové – VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE a.s.
Zařazeno v Regionální potravina 2014