KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Seminář: Kvalita a autenticita potravin

10/04/14

PK ČR pořádá cyklus informačních akcí na téma "Kvalita a autenticita potravin".

Seminář: Kvalita a autenticita potravin
PK ČR pořádá cyklus informačních akcí na téma "Kvalita a autenticita potravin".

Informační akce PK ČR – "Kvalita a autenticita potravin"

Politika kvality potravin je jednou ze současných priorit Evropské unie. Atributů, které kvalitu charakterizují, je celá řada a ve svém důsledku se odráží ve vnímání spotřebitele. Jedním z nich, podle něhož se spotřebitel dokáže orientovat sám a poměrně snadno, jsou senzorické vlastnosti, tedy to, jak spotřebiteli chutná daná potravina. Dalším atributem může být samotná bezpečnost potravin, kde stát a Evropská unie garantují, že všechny potraviny uvedené na trh jsou bezpečné. U řady dalších atributů však již garance ze strany regulátora nepřichází. Legislativa zajistí spotřebiteli pouze to, že při výběru potravin nebude klamán. Celou řadu aspektů však neovlivní – původ potraviny, technologii výroby, kvalitu a množství použitých složek apod. Skutečným problémem v České republice jsou právě jakost a falšování potravin. SZPI provozuje internetový portál www.potravinynapranyri.cz, kde zveřejňuje nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny. Jaké jsou možnosti kontroly kvality potravin ? Kdy se jedná o výrobu kvalitní potraviny a kdy jde již o falšování ? Jaký je vliv médií ? Odpovědi na tyto a další otázky budeme hledat v tomto cyklu informačních akcí PK ČR.

Kvalita a autenticita potravin

Místa a termíny konání (čas vždy od 8:00 do 17:00 hod.):
Praha, Hotel Olšanka, s.r.o., Táboritská 1000, 130 00 – úterý 13.5.2014
Plzeň, Hotel Gondola, Pallova 12, 301 00 – středa 14.5.2014
Ústí n. Labem, Hotel Vladimír, Masarykova 36, 400 01 – čtvrtek 15.5.2014
Brno, Hotel International, Husova 16, 659 21 – úterý 20.5.2014
Ostrava, Clarion Congress Hotel, Zkrácená 2703, 700 30 – středa 21.5.2014
Jihlava, Hotel Gustav Mahler, Křížová 4, 586 01 – čtvrtek 22.5.2014
České Budějovice, Hotel Budweis, Mlýnská 6, 370 01 – úterý 27.5.2014
Liberec, CENTRUM BABYLON, Nitranská 1, 460 12 – úterý 3.6.2014
Pardubice, Hotel EURO, Jiráskova 2781, 530 02 – středa 4.6.2014

Registrujte se na: ehlova@foodnet.cz.

Pro více informací kontaktujte:
JUDr. Zdeňka Ehlová
Potravinářská komora ČR
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 – Malešice
tel.: +420 296 411 193
mobil: +420 724 218 765
ehlova@foodnet.cz
www.foodnet.cz

Akce je pořádána bez vložného.
Vyčkejte na potvrzení registrace.

Zdroj: PK ČR

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.