KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

ODBORNÉ PUBLIKACE

01/03/09

ODBORNÉ PUBLIKACE   Protože se množí dotazy, jak konopí seté pěstovat a čím se hlavně dá sklízet v tuzemských podmínkách, doporučujeme k nastudování všem zájemcům o pěstování a sklizeň konopí setého odbornou brožuru s názvem " KONOPÍ, ŠANCE PRO ZEMĚDĚLSTVÍ A PRŮMYSL". Autorem je Ing. Václav Sladký, CSc. a kol. – k dostání je v knihovně […]

ODBORNÉ PUBLIKACE

 

Protože se množí dotazy, jak konopí seté pěstovat a čím se hlavně dá sklízet v tuzemských podmínkách, doporučujeme k nastudování všem zájemcům o pěstování a sklizeň konopí setého odbornou brožuru s názvem

" KONOPÍ, ŠANCE PRO ZEMĚDĚLSTVÍ A PRŮMYSL".

Autorem je Ing. Václav Sladký, CSc. a kol. – k dostání je v knihovně v ÚZEI na Praze 2, ve Slezské ulici, viz http://www.uzei.cz/ .

Dále upozorňujeme na třídílný seriál o této plodině, který v roce 2007 vycházel na pokračování pod názvem

„KONOPÍ JAKO ALTERNATIVA PRO ZEMĚDĚLSTVÍ I PRŮMYSL ČESKÉ REPUBLIKY“ v zemědělském měsíčníku AGRO, viz naše webové stránky, složka INFOMATERIÁLY K TISKU – je ve formátu pdf a je možné si ho stáhnout a vytisknout.

Úplnou novinkou je METODIKA PRO PRAXI s názvem "NOVÉ TECHNOLOGICKÉ POSTUPY SKLIZNĚ TECHNICKÉHO KONOPÍ" . Autorem uvedené metodiky je Ing. Roman Honzík z VÚRV Chomutov, a je též ke stažení a k tisku na našich webových stránkách ve složce INFOMATERIÁLY K TISKU.

Zároveň doporučujeme  nahlédnout i do složky FILMY A VIDEA, kde jsou zařazeny videodokumenty MZeČR o pěstování, zpracování  a využití  konopí setého v ČR. 

Zdroj: Konopářský svaz České republiky  www.konopi.info 

Zařazeno v Příspěvky