KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Průvodce po nástrahách v neziskovém sektoru

14/04/08

Nadace VIA vyhlásila cyklus bezplatných workshopů, který je určen zejména lokálním nevládním neziskovým organizacím. Má jim pomoci překonávat nástrahy a obtíže, s nimiž se zejména malé neziskovky při své práci potýkají.

Cyklus osmi jednodenních workshopů bude probíhat (kromě letních prázdnin) jednou měsíčně, a to vždy v sobotu v Praze. Povedou ho lektoři s mnohaletými praktickými zkušenostmi.

Workshopy budou mít následující témata:

  • Právní minimum – Jak utéct úředníkovi z lopaty? A vůbec – neměli byste si spíš počíhat vy na něj? Zametli jste si však už před vlastním prahem? Multifunkční juristický smetáček a lopatka.
  • FundraisingPotřebujete získat grant od nadace, stálou podporu velkého podnikatele nebo dřevěný trám od místní stavební firmy? Či snad něco jiného?
  • Finance a daněVáš účetní mluví nějakým podivným žargonem, finanční úřad je kverulant a peníze se schovaly jinam, než kde by měly být? Na rozvahu s rozvahou!
  • Lidské zdroje – Lidi jako zdroje nejsou stroje – a dobrovolníci obzvláště.
  • Řízení organizace a organizační rozvoj – Chvěje se vaše organizace občas v základech? A už jste ji zkoušeli někdy řídit?
  • Řízení jednotlivých projektů – Iniciace, specifikace, implementace, finalizace. Uff… Vyšvihněte se do sedla svého projektu a chopte se pevně jeho opratí.
  • Plánování akcí s veřejností, zapojování veřejnosti – Vy už víte, že o vás bez vás rozhodně ne! Teď to ještě vysvětlit ostatním…
  • Vztahy s veřejností, komunikace s veřejností – Když oni nás vůbec nepochopili a tamten nás navíc pomlouvá! A novináři dělají jakoby nic!

Pokud máte zájem o účast v cyklu, stačí vyplnit přihlášku, přiložit stručný životopis a motivační dopis a vše zaslat nejpozději do 2. května 2008 na adresu nadace (Nadace VIA, Jan Kotecký, Jelení 195/9, 118 00, Praha 1).

Cyklus je bezplatný, má kapacitu dvacet účastníků a přednost dostanou ti zájemci, kteří se přihlásí dříve a do celého cyklu – nebude probíhat žádné výběrové řízení. Jedna organizace může přihlásit jednoho zástupce. Při účasti na alespoň třech čtvrtinách cyklu získá účastník certifikát o jeho absolvování.

Předběžný termín prvního workshopu je 17. květen 2008.
prihlaska_pnns.doc (106,00 KB)

-nv-

Zdroj: OS Noviny

Zařazeno v Akce a semináře