KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Zlatá chuť jižní Moravy 2007 – Hodnocení

25/02/08

Potravinářský výrobek a výrobce jižní Moravy – "Zlatá chuť jižní Moravy". Hodnocení – tisková zpráva

Tisková zpráva
 
„Zlatá chuť jižní Moravy 2007“
(druhý ročník soutěže)
 
Potravinářská soutěž „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2007“ a „Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2007“ o prestižní označení výrobku „Chuť jižní Moravy 2007“ a zejména pak vítězům v jednotlivých kategoriích „Zlatá chuť jižní Moravy 2007“ pro výrobky za rok 2007 se uskutečnila dne 21. února. 2008 v areálu Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně.
 
Garanci nad celou akcí převzaly prostřednictvím svých statutárních zástupců – rektorů a předsedy představenstva
 
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Regionální agrární komora a Krajské informační středisko Jihomoravského kraje
 
Garance za odborné hodnocení byla na bedrech odborníků z řad uvedených organizátorů, ale zejména potom hodnotitelů, kteří jsou profesionálními pracovníky v oboru potravinářských surovin a výrobků. Tito byli doplněni o zástupce odborných asociací, výrobců, ze samosprávy, státní správy a další.
Více než sto pracovníků hodnotitelského týmu ve dvanácti kategoriích je garancí naprosté objektivity hodnocení.
 
V soutěži se utkalo 108 výrobků ve 12 kategoriích od 49 firem (fyzicky od 42 firem, kdy některé soutěžily ve dvou kategoriích). K hodnocení byly dodány všechny přihlášené výrobky a všechny splňovaly podmínky pro hodnocení.
(Ročník 2006 – soutěžilo 29 firem a 75 výrobků.)
 
Za každou kategorii je odbornou komisí doporučen – v souladu se zásadami soutěže – statutárním zástupcům MZLU v Brně, VFU Brno a RAK- KIS Jm kraje výrobek s nejvyšším bodovým ohodnocením k ocenění, popřípadě další návrhy. Na základě jejich rozhodnutí budou vyhlášeny výsledky soutěže.
 
Výsledky budou oficiálně vyhlášeny, v rámci doprovodného programu veletrhu Salima, dne 5. března 2008 v Aule MZLU v Brně, jako součást konference a následně 6. března 2008 v Kongresovém centru BVV v Brně, jako součást konference VFU Brno, spolu s prezentací vítězů a vítězných výrobků.
 
Závěrečná prezentace všech úspěšných účastníků včetně vítězů a vítězných výrobků bude pro všechny účastníky veletrhu Salima dne 7. března 2008 na stánku Potravinářské komory ČR v pavilonu „C“.
 
Aktuální a podrobnější informace na
 www.vfu.cz  – 9. konference o zdravotní nezávadnosti výroby a zpracování potravin živočišného původu
 www.mendelu.cz  – XXXIV. Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin
           
 
                                                         
 
V Brně dne: 21. února 2008
 
 
Za organizátory soutěže:                    Ing. Viera Šottníková, Ph.D.     MZLU v Brně
                                                           MVDr. Mirko Treu, CSc.         VFU Brno
                                                           Ing. Jaromír Musil, Ph.D.         RAK-KIS Jm kraje
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.